Eredetvizsgálat
- 4. kerület, 13. kerület, 14. kerület, 15. kerület, 16. kerület lakosai számára

Eredetiségvizsgálat 2012 - Minden ami lényeges!


Rengeteg gépjármű tulajdonos van aki az adásvételt követően átesett már az eredetiségvizsgálat folyamatán. A rendszert már régen bevezették az akkori sorozatos gépjárműlopások miatt.

Bővebben...
 

Gépjármű átírás költségei


Jelenlegi törvényi szabályozás kimondja, hogy amennyiben egy gépjármű tulajdonjog viszonyában változás áll be, azt 15 napon belül be kell jelenteni az Okmányirodában, azaz kezdeményezni kell az átírást.

Bővebben...
 

Miért kell az eredetvizsgálat?


Miért kell az eredetvizsgálat?

Az eredetiségvizsgálat egy gépjármű adás/vételét követően szükséges. E vizsgálat nélkül a gépjármű átírás nem végezhető el.

Bővebben...
 

Mi kell az eredetiségvizsgálathoz? Ezeket a dokumentumok kellenek!


Mi kell az eredetiségvizsgálathoz? Ezeket a dokumentumok kellenek!

Az eredetiségvizsgálat elkészíttetését egyaránt kezdeményezheti az eladó is, és a vevő is. Általában alku tárgya a vevő és az eladó között, tehát, megegyezés kérdése.

Bővebben...
 

Ki fizessen az elkövetett bűnökért?


Ki fizessen az elkövetett bűnökért?

Több tízezren kerülhetnek bajba a MÁV ÁBE volt ügyfelei közül, egy érdekes polgári törvény miatt. Mialatt a MÁV ÁBE öt volt vezetője ellen zajlik a sikkasztási per, addig a volt ügyfelek szinte egymást váltják a bíróságokon.

Bővebben...
 

Átlagosan 29 perc alatt kész az eredetiségvizsgálat


Stabilizálták az eredetiségvizsgálat informatikai rendszerének működését, és a statisztikai adatok alapján mindössze átlagosan kevesebb mint fél óra alatt kész is a gépjármű eredet vizsgálata.

Bővebben...
 

Eredetiségvizsgálat külföldről behozott autó esetén


A 2009. július 1-jét követően indult eljárásokban a más EGT-államból belföldi üzemeltetés céljából behozott használt jármű belföldi forgalomba helyezését megelőzően a jármű (származásellenőrzését és) előzetes eredetiségvizsgálatát nem kell elvégezni, ha az ügyfél a kérelméhez csatolta a származási tagállam hatósága által kiadott:

Bővebben...
 

Megszűnik a mobil eredetiségvizsgálat?


Megszűnik a mobil eredetiség vizsgálat!

A Nemzeti Közlekedési Hatóság újonnan bevezetett rendszerének sem a gépjármű tulajdonosok, sem a szakemberek nem örülnek. Bár a hatóság szerint az átállás zavartalan és zökkenőmentes volt, a másik oldalon rossz informatikai rendszerről beszélnek. Nehéz igazságot tenni, de tény, hogy a NKH az ügyintézés egyszerűsítéséről beszél, a szakma pedig nem érti ebbe a koncepcióba hogyan is fér bele a mobil eredetiség vizsgálat megszüntetése.

Bővebben...
 

Eredetiségvizsga változás


Rendkívüli változásokat hozott a 2010-es év - eredetiségvizsga változás - az eredetiség vizsgálat területén.

Bővebben...
 

Eredetiségvizsgálat rendelet


Az eredetiség vizsgálat egyaránt védi a vevő és az eladó érdekeit. Lehet ezt nyilatkozni akkor amikor jogosan feltesszük a kérdést miért kell ugyanazon a járműn minden esetben elvégezni a hatósági vizsgálatot amikor az tulajdonost vált.

Bővebben...
 

Eredetvizsga - Eredet vizsga - Árak és tudnivalók


Az eredetvizsga egy olyan vizsgálat, mely vizsgálat folyamán megvizsgálják a jármű alvázszámát, motorszámát és rendszámát azaz a gépjármű egyedi azonosító elemeit. Ezeket, az adatokat összehasonlítják a gyári állapothoz, a kísérő okmányokhoz, és a BM nyilvántartásához képest.

Bővebben...
 


Bázis állomásaink

Budapest III. kerület - 1039 Budapest Szent István utca 17

Budapest XV. kerület - 1152 Szentmihályi út 114