Eredetvizsgálat
- 4. kerület, 13. kerület, 14. kerület, 15. kerület, 16. kerület lakosai számára

Eredetiségvizsga Budapest VI. kerületében


Eredetiségvizsga Budapest VI. kerület

Az eredetiségvizsga kötelező minden megvásárolt használt autó esetében. Azt, hogy a vizsgálat díját a vevő vagy az eladó fizeti, az a vételár alkujának a része. Az oldalunkon megtudhat mindent ami az eredetiségvizsga folyamatával kapcsolatos. Megkeresheti az Ön lakóhelyéhez legközelebbi engedéllyel rendelkező eredetiségvizsga állomást, megnézheti, az eredetiségvizsga Budapest VI. kerületében partnereit.


 3 nagyszerű megoldás egy helyen 


GÉPJÁRMŰ ÁTÍRÁS + BIZTOSÍTÁSKÖTÉS + EREDETVIZSGA
 
    
Ön Budapesti lakos és szakértő eredetvizsgálatra van szüksége? Ha igen, akkor várjuk bázisállomásainkon!

 06-20-440-02-023. kerület - 1039 Budapest Szent István utca 17 TÉRKÉP -    15. kerület - 1152 Szentmihályi út 114 - TÉRKÉP

Az 1998-ban megalkotott törvény alapvető célja a gépjármű eltulajdonítások számának visszaszorítása volt. Az eljárás meghozta a várt eredményt. Kimutathatóan kevesebb lett a gépjármű lopások száma. Az eredetiségvizsga megnyugtató a vevő és az eladó részére is.

Az 1998-ban bevezetésre került eredetiségvizsgálat meglétét szabályozó törvényt 2009-ben módosították. A módosítás lényege, hogy 2010. március 31-től a hatósági ügyintézés egyszerűbb és gyorsabb legyen. Ezért létrehoztak egy központi nyilvántartó rendszert és az eredetiség vizsga állomásokat kötelezték egy egységes szoftver megvásárlására. Az egységes informatikai rendszer lehetővé teszi, hogy az ország bármely részén a vizsgálat ugyan olyan módon folytatódjon le. A munka elvégzésének a díját szintén a törvény kereteiben szabályozzák és ettől eltérni, nem lehet. Így megszűnt a vizsgáló állomások közötti verseny.

Az egységes szoftveren felül, lényeges még, hogy csak azok a műszaki állomások végezhetik el a vizsgálatot, melyek szerződést kötöttek a Nemzeti Közlekedési Hatósággal. Ma már tehát azt is figyelnünk kell, hogy rendelkezik e engedéllyel a vizsgaállomás. Az oldalunkon megtalálja az eredetiségvizsga Budapest VI. kerületében partnereit, annak érdekében, hogy Ön gyorsan és kényelmesen kiválaszthassa azt a szakműhelyt mely rendelkezik a szükséges engedélyekkel és ami a legközelebb van az Ön lakóhelyéhez.

 

Bázis állomásaink

Budapest III. kerület - 1039 Budapest Szent István utca 17

Budapest XV. kerület - 1152 Szentmihályi út 114