Eredetvizsgálat
- 4. kerület, 13. kerület, 14. kerület, 15. kerület, 16. kerület lakosai számára

Eredetiségvizsgálat Budapest I. kerület - Eredetiség vizsga


Az oldalunkon megtalál mindent az eredetiségvizsgálat intézményével kapcsolatosan. Amennyiben mégis maradna megválaszolatlan kérdése tegye fel online. A weboldalunk segítséget nyújt abban, hogy Önnek ne kelljen órákat esetleg napokat keresgetni olyan eredetiségvizsgáló állomást, mely rendelkezik az eredetiség vizsga elvégzéséhez engedéllyel. 3 nagyszerű megoldás egy helyen 


GÉPJÁRMŰ ÁTÍRÁS + BIZTOSÍTÁSKÖTÉS + EREDETVIZSGA
 
    
Ön Budapesti lakos és szakértő eredetvizsgálatra van szüksége? Ha igen, akkor várjuk bázisállomásainkon!

 06-20-440-02-023. kerület - 1039 Budapest Szent István utca 17 TÉRKÉP -    15. kerület - 1152 Szentmihályi út 114 - TÉRKÉP


Az eredetiségvizsgát 1998-ban vezették be. A fő célja a bűnmegelőzés volt. A bevezetésének eredménye képen az ellopott gépjárművek száma jelentősen csökkent. Egy adás vétel létrejöttekor az eredetiség vizsga elvégzése megnyugtató lehet mind a vevő, mind az eladó részére. A vizsgálat 2004 óta hatósági eljárás keretébe működik.

Az 1998-ban bevezetésre került eredetiségvizsgálat meglétét szabályozó törvényt 2009-ben módosították. A módosítás lényege, hogy 2010 március 31-től a hatósági ügyintézés egyszerűbb és gyorsabb legyen. Ennek érdekében a kormány úgy döntött, hogy a vizsgáló állomásoknak egységes informatikai rendszert kell alkalmazniuk. Ezzel gyakorlatilag minden vizsgaállomásnak olyan eljárást kell alkalmazniuk, mely mind az adminisztratív, mind a technológiai oldalon egyforma. Az eredetiség vizsgálat illetékköteles. A munka elvégzésének a díját szintén a törvény kereteiben szabályozzák és ettől eltérni, nem lehet. Így megszűnt a vizsgáló állomások közötti verseny.

A teljesen egyforma technológia a szakszervizekben egy egységes szoftver formájában testesül, melyet minden eredetiség vizsgálat elvégzésére szakosodott szakszerviznek meg kellett vásárolnia. Ezen felül a vizsgálatot csak olyan szakszerviz végezheti el, melynek érvényes szerződése van a Nemzeti Közlekedési Hatósággal, mint engedélyező hatósággal. Mivel minden szakszerviz ugyanazt a szoftvert alkalmazza és közvetlen kapcsolatban áll a központi rendszerrel, a vizsgálat még hatékonyabbá válik és egyszerűsödik a vizsgálati adminisztráció.

Az eredetiség vizsgálat meglétét igazoló dokumentumot, így már az egyszerűsített adminisztratív folyamatban, a munkadíj befizetése után rögtön a szakszervizben megkapják az ügyfelek. A fizetendő díj nagysága szabályozott, így ebben az oldalunk nem tud segítséget nyújtani abban viszont igen, hogy megmutassa Önnek hol található engedéllyel rendelkező eredetiség vizsgálat Budapest I. kerület szakszerviz. Ezzel a lehetőséggel Ön időt takaríthat meg. Az oldalunkon megtalálja összegyűjtve az eredetiség vizsga Budapest I. kerület partnereit. Ne utazzon feleslegesen, ne keresgéljen feleslegesen, hiszen itt megtalálja az eredetiségvizsga Budapest I. kerület vizsgaállomását!

Eredetiségvizsgálat Budapest I. kerületében:

 

Bázis állomásaink

Budapest III. kerület - 1039 Budapest Szent István utca 17

Budapest XV. kerület - 1152 Szentmihályi út 114