Eredetvizsgálat
- 4. kerület, 13. kerület, 14. kerület, 15. kerület, 16. kerület lakosai számára

Eredetiségvizsgálat Budapest II. kerület - Eredetiség vizsga


Eredetiségvizsgálat Budapest II. kerületében: Az oldalunkat úgy alakítottuk ki, hogy mindenkinek a segítségére legyünk, aki keresi a lakóhelyéhez legközelebbi eredetiség vizsgáló állomást. A weboldalunkon továbbá megtudhat mindent az eredetiség vizsgálatról. Amennyiben marad nyitott kérdése, tegye fel kérdéseit online.


 3 nagyszerű megoldás egy helyen 


GÉPJÁRMŰ ÁTÍRÁS + BIZTOSÍTÁSKÖTÉS + EREDETVIZSGA
 
    
Ön Budapesti lakos és szakértő eredetvizsgálatra van szüksége? Ha igen, akkor várjuk bázisállomásainkon!

 06-20-440-02-023. kerület - 1039 Budapest Szent István utca 17 TÉRKÉP -    15. kerület - 1152 Szentmihályi út 114 - TÉRKÉP

Az 1998-ban bevezetésre került eredetiség vizsgálat elsődleges célja a bűnmegelőzés volt. A bevezetett vizsgálatoknak köszönhetően jelentősen visszaesett a gépjárműlopások száma. Az előzetes eredetiség vizsgát 2004-től hatósági eljárás keretén belül végeztetik el. A vizsgálat egy autó adás vétel esetében elkerülhetővé teszi a későbbi kellemetlen jogi nézeteltéréseket.

A közúti nyilvántartásról szóló törvényt, mely szabályozza az előzetes eredetiségvizsga elvégeztetését, 2009-ben módosították. A módosítástól a szakemberek és a kormány, a hatósági ügyintézés egyszerűsítését és meggyorsítását várják. A rendelet módosítás 2010 március 31-étől lép érvénybe. Lényege, hogy az eredetiség vizsgálat elvégzését csak olyan szakszervizek végezhetnek el, melyek megvásárolják a központilag ellenőrizhető, egységesen működő, szoftvert és szerződést kötnek a Nemzeti Közlekedési Hatósággal, mint engedélyező hatósággal. A módosítás és a bevezetett új szabályok az eredetiségvizsga díját egységesíti. Ettől egyetlen vizsgaállomás sem térhet el. Ez biztosítja a versenysemlegességet a szakszervizeket. A szoftvernek és a szabályozásnak köszönhetően minden vizsgaállomás folyamatosan kapcsolatban áll a központi rendszerrel.

Az új szabályok, az új szoftver, és az egységes ügyintézés a szakszervizekben valamint a kötelező szerződés a Nemzeti Közlekedési Hatósággal, a közlekedési szakemberek szerint, elősegítik az eredetiség vizsgálathoz kapcsolódó adminisztrációt.

Az eredetiségvizsga elvégzését igazoló dokumentumot, mostantól a szakszervizekben kapja meg mindenki, a vizsgálat elvégzése és a vizsgálati díj lerovását követően. Ennek a dokumentumnak meg kell lenni amikor a gépjárművet át akarjuk íratni a saját nevünkre. Mivel a díjak egységesek, nem lehet találni olyan eredetiségvizsga Budapest II. kerületi vizsgabázist, mely olcsóbban dolgozik. Abban viszont segítségére lehetünk, hogy ne kelljen órákig keresgélnie az engedéllyel rendelkező eredetiség vizsga Budapest II. kerület vizsgaállomásait.

Eredetiségvizsgálat Budapest II. kerületében:

 

Bázis állomásaink

Budapest III. kerület - 1039 Budapest Szent István utca 17

Budapest XV. kerület - 1152 Szentmihályi út 114