Eredetvizsgálat
- 4. kerület, 13. kerület, 14. kerület, 15. kerület, 16. kerület lakosai számára

Eredetiségvizsgálat Budapest IV. kerület - Eredetvizsga


Eredetiségvizsgálat Budapest IV. kerület

Az oldalunk azért jött létre, hogy segítséget nyújtson Önnek, amikor olyan vizsgaállomást keres a lakóhelyéhez közel, mely rendelkezik a szükséges jogosítvánnyal a munkafolyamat elvégzésére. Ezzel rengeteg időt takarítunk meg az Ön számára. Emellett nálunk megtudhat mindent az eredetiség vizsga intézményéről. Ha valamely témakör részletesebben is érdekli, tegye fel kérdését online.


 3 nagyszerű megoldás egy helyen 


GÉPJÁRMŰ ÁTÍRÁS + BIZTOSÍTÁSKÖTÉS + EREDETVIZSGA
 
    
Ön Budapesti lakos és szakértő eredetvizsgálatra van szüksége? Ha igen, akkor várjuk bázisállomásainkon!

 06-20-440-02-023. kerület - 1039 Budapest Szent István utca 17 TÉRKÉP -    15. kerület - 1152 Szentmihályi út 114 - TÉRKÉP

Valójában a bűnözés visszaszorítása volt az elsődleges célja, 1988-ban a törvényalkotóknak, amikor megalkották az eredetiségvizsgálat intézményét. Az eredmény számokban is jól kimutatható volt, a gépjárműlopások száma jelentősen csökkent. Az eredetiségvizsgálat 2004-től hatósági eljárás keretében működik. Az elvégeztetése megnyugtató mind a vevő, mind az eladó számára.

Az eredetiség vizsgálat elvégeztetését szabályozó, közúti nyilvántartásról szóló törvényt 2009-ben módosították. Az eredetiségvizsgálat rendje alaposan megváltozik. A változások 2010 március 31-étől lép életbe. A kormány a változásoktól a hatósági ügyintézés egyszerűsödését és meggyorsulását reméli. A törvény módosításának a lényege, hogy az eddigiektől eltérően a vizsgaállomásoknak a jövőben egységes adminisztratív és technológiai eljárásnak kell megfelelniük. Ezen törvény módosítása szabályozza továbbá a vizsgálatért fizetendő díjat is. A díjak egységesek ettől egyetlen szakszerviz sem térhet el. Ez a döntés biztosítja a versenysemlegességet az egyes vizsgaállomások között.

A szakszervizeknek, melyek az eredetiség vizsga elvégzésére szakosodtak, egy egységes szoftver megvásárlása kötelező. Ez valósítja meg az egyforma technológiát. A működési engedélynek a szoftver mellett alapkövetelménye az, hogy a Nemzeti Közlekedési Hatósággal mint eljáró hatósággal. érvényes szerződésben álljanak. Ezeknek a szabályozásoknak köszönhetően az eredetiségvizsgálatot végző szakszervizek közvetlen kapcsolatban állnak a központi rendszerrel. A törvényhozók szerint ezekkel az intézkedésekkel egyszerűsödik az eredetiség vizsgálathoz kapcsolódó adminisztráció.

Az eredetiség vizsgálat díját a szakszervizekben kell megfizetni. A  vizsgálat elvégzése után és a díj megfizetését követően még a vizsgaállomáson megkapjuk az eredetiségvizsga elvégeztetését igazoló okiratot. Ezzel az okmánnyal lehet menni az autót átíratni az okmányirodába. Az igazoló dokumentum nélkül biztosan elutasítják az átíratási kérelmünket. Mivel a díjak egységessé lettek téve, ezen nem lehet spórolni. Azonban az oldalunk ettől függetlenül tud segíteni. Rengeteg időt takarít meg, amennyiben az oldalunkat választja. Itt összegyűjtöttük, az eredetiségvizsga Budapest IV. kerület partnereit, hogy Ön percek alatt kiválaszthassa a lakóhelyéhez legközelebbit. Ne keresgessen feleslegesen, ne pazarolja az idejét, válasszon az oldalunkon eredetiségvizsga Budapest IV. kerületi vizsgaállomást.

Eredetiség vizsgálat Budapest IV. kerületében

 

Bázis állomásaink

Budapest III. kerület - 1039 Budapest Szent István utca 17

Budapest XV. kerület - 1152 Szentmihályi út 114