Eredetvizsgálat
- 4. kerület, 13. kerület, 14. kerület, 15. kerület, 16. kerület lakosai számára

Eredetiségvizsgálat Budapest VII. kerületében


Eredetiségvizsgálat Budapest VII. kerület

Amennyiben szeretne mindent megtudni az eredetiségvizsgálat folyamatával kapcsolatban, úgy a legjobb helyen jár. Nálunk megtalál mindent, amit lényeges tudni, sőt megkeresheti az eredetiségvizsgálat Budapest VII. kerületében partnereit. Ha mégis lenne olyan kérdése, melyre nem talál választ, kérdését tegye fel online.


 3 nagyszerű megoldás egy helyen 


GÉPJÁRMŰ ÁTÍRÁS + BIZTOSÍTÁSKÖTÉS + EREDETVIZSGA
 
    
Ön Budapesti lakos és szakértő eredetvizsgálatra van szüksége? Ha igen, akkor várjuk bázisállomásainkon!

 06-20-440-02-023. kerület - 1039 Budapest Szent István utca 17 TÉRKÉP -    15. kerület - 1152 Szentmihályi út 114 - TÉRKÉP

Bűnmegelőzési szempontok miatt 1998-ban alkották meg az eredetiségvizsgálat intézményét. Célja a kétes eredetű gépjárművek kiszűrése. Az eljárás egy törvény módosítást követően 2004-től Hatósági eljárás keretében működik. A törvény 2009-ben történt módosításával jelentősen megszigorították. 2010. március 31-től csak szerződéses szakszervizek végezhetik a vizsgálatot, amelyek rendelkeznek a szükséges szoftverrel és engedéllyel.
 
Az engedélyt a Nemzeti Közlekedési Hatóság adja ki azoknak a szakszervizeknek, melyekkel szerződést kötöttek és amelyek megvásárolták az egységes szoftvert. Az informatikai rendszer lényege, hogy a vizsgálat országosan egységes legyen és, hogy az eljárás a lehető leggyorsabban elvégezhető legyen.

A gyorsabb eljárásnak köszönhetően az eredetiség vizsgálat meglétét igazoló dokumentumot, így már az egyszerűsített adminisztratív folyamatban, a munkadíj befizetése után rögtön a szakszervizben megkapják az ügyfelek. Ez azért fontos, mert a tulajdonjog bejegyzéshez minden képen be kell mutatni az okmányirodában az eredetiségvizsgálat elvégzését igazoló dokumentumot. Mivel az új törvényi szabályozások egységes munkadíjakat határoztak meg, így a kedvezőbb díjak meg találásában nem tudunk a segítségére lenni. Azonban rengeteg időt takaríthat meg, ha nem keresgél órákig. Az oldalunkon megtalálja az engedéllyel rendelkező eredetiségvizsga Budapest VII. kerületében partnereit.


 

Bázis állomásaink

Budapest III. kerület - 1039 Budapest Szent István utca 17

Budapest XV. kerület - 1152 Szentmihályi út 114